:: دوره 11، شماره 23 - ( 12-1402 ) ::
جواد سالاروند1 ، ضیاء الدین باده یان* ، مجید توکلی3
1- دورود، فدک، گهر بیستم
دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه لرستان ، ziabadehian@gmail.com
3- مرکزتحقیقات جهادکشاورزی لرستان
  چکیده

جنگل­های زاگرس بزرگترین منطقه جنگلی ایران هستند و بلوط ایرانی (Quercus brantii Lindl.) گسترده­ترین و فراوان­ترین درخت این رویشگاه جنگلی است. پروانه جوانه­خوار بلوط Tortrix viridana L  یکی از کلیدی­ترین آفت برگ­خوار درختان بلوط این منطقه رویشی است. طغیان و شیوع  این حشره برگ­خوار پیامدهای منفی و اقتصادی زیادی دارد درختان میزبان این آفت فقط و گونه­های دارمازو (Q. infectori) و بلوط ایرانی ((Q. branti هستند. این تحقیق به منظور بررسی تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیک برگ درختان بلوط در عرصه های مورد تهاجم پروانه جوانه خوار بلوط، در سه منطقه گورکش دورود، کهمان الشتر و گریت استان لرستان، به روش نمونه­برداری تصادفی سیستماتیک با ابعاد شبکه200 * 150 تعداد 30 قطعه نمونه 10 آر به ابعاد40 * 25 (1000متر مربع) صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که بین میزان پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیک، مانند سلولز، پکتین، لگنین، فنولیک، گالوتانن، پروآنتوسیانیدین، فلاونوئید، پروتئین، پرولین، نیتروژن محلول، نیتروژن کل موجود در برگ درختان با طغیان جوانه­خوار و میزان برگ خواری ارتباط وجود دارد.

شماره‌ی مقاله: 11
واژه‌های کلیدی: کلمات کلیدی: طغیان جوانه خواربلوط، پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیک، جنگلهای زاگرس، استان لرستان.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/1/24 | پذیرش: 1402/7/5 | انتشار: 1403/1/1

salarvand J, badehian Z, tavakoli M. Changes in the biochemical and physiological parameters of the leaves of oak trees (Quercus brantii) in the areas attacked by the greem oak leaf roler )case study, lorestan province). Abstract. PEC 2024; 11 (23) : 11

سالاروند جواد، باده یان ضیاء الدین، توکلی مجید. تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیک برگ درختان بلوط (Quercus brantii) در عرصه‌های مورد تهاجم پروانه جوانه‌خوار بلوط(مطالعه موردی، استان لرستان). حفاظت زیست بوم گیاهان. 1402; 11 (23) :147-159