:: دوره 1، شماره 3 - ( (دوره اول - شماره سوم - پاییز 1392 ) - تعداد مقالات موجود: 7 مقاله 1392 ) ::
میثم حبیبی* ، علی ستاریان2 ، مجید قربانی نهوجی3 ، ابراهیم غلامعلی پور علمداری4
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، ، meisam.habibi@gmail.com
2- گروه منابع‌طبیعی، دانشکده علوم کشاورزی و منابع‌طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد
3- گروه پژوهشی کشت و توسعه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
4- گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع‌طبیعی، گنبد کاووس، گنبد، ایران
پارک ملی پابند با وسعت 24668/71 هکتار در فاصله 70 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان نکا، در محدوده ارتفاعی 980 تا 3200 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد. بررسی به عمل آمده نشان داد که در منطقه مورد مطالعه 462 آرایه گیاهی متعلق به 290 جنس و 90 خانواده وجود دارد. دو لپه‌ای‌ها با 372 آرایه غنی ترین گروه هستند و تک لپه ای‌ها با 73، نهانزادان آوندی با 11 و بازدانگان با 6 آرایه حضور دارند. بیشترین تعداد گونه گیاهی به ترتیب مربوط به تیره‌های Asteraceae با 50 گونه (10/8 درصد)، Lamiaceae با 36 گونه، Fabaceae با 32 گونه،Rosaceae با 32 گونه، Poaceae با 32 گونه و Brassicaceae با 22 گونه است. از نظر شکل زیستی 33 درصد همی کریپتوفیت، 29 درصد تروفیت، 20 درصد کریپتوفیت، 15 درصد فانروفیت و 3 درصد کامفیت هستند. درصد بالای همی کریپتوفیت‌ها، کریپتوفیت‌ها و فانروفیت‌ها نشان دهنده اقلیم خیلی مرطوب سرد منطقه است. همچنین، 5 درصد از گیاهان پارک ملی منحصرا مربوط به فلور ایران می‌باشد. بیشترین پراکنش جغرافیایی گیاهان با 119 گونه (26 درصد) مربوط به منطقه ایرانی- تورانی است.
واژه‌های کلیدی: شکل زیستی، پراکنش جغرافیایی، پارک ملی پابند، استان مازندران
دریافت: 1392/2/14 | پذیرش: 1393/4/20 | انتشار: 1393/10/26

Habibi M, Sattarian A, Ghorbani Nohooji M, Gholam Alipour Alamdari E. Introduction of floristic, life form and chorology of plants in the ecosystems of Paband national park, Mazandaran province. PEC 2013; 1 (3) :47-72

حبیبی میثم، ستاریان علی، قربانی نهوجی مجید، غلامعلی پور علمداری ابراهیم. معرفی فلور، شکل زیستی و پراکنش جغرافیایی گیاهان در زیست بوم‌های پارک ملی پابند، استان مازندران. حفاظت زیست بوم گیاهان. 1392; 1 (3) :47-72